Ett urval från tidigare resor:

3-dagars Vandring, Yoga, Meditation och  umgänge med naturen

Följ med oss på en tredagars retreat till Nyrups Naturhotell utanför Höör! Första dagen vandrar vi från Höör till Naturhotellet som är vår bas under dagarna när vi utforskar och vandrar i omgivningarna.
 

 
                                               Bild från 2018 års retreat.
PROGRAM
Torsdag den 30/5:
10:00. Samling på parkeringsplatsen nära Höörs centralstation (invid Stiftsgården). Vi vandrar gemensamt cirka 15 km mot Nyrups Naturhotell. Vandringen går genom vacker natur längs Pilgrimsleden och även Skåneleden. Du bär din ryggsäck med lätt packning (separat lista med packningsförslag kommer att finnas).
 
Ca 13:00. Vi anländer till Nyrups Naturhotell, en oas mitt i naturen omgiven av vidunderligt vacker grönska. Vi landar in i våra Yllehyddor (se bilder) och bjuds sedan på en välsmakande lunch i det fria (eller i stor-Yllehyddan). Eftermiddagen har du till eget förfogande för upptäcktsfärd eller stillsam kontemplation.
 
Ca 16:30 – 18:00 Yinyoga
Därefter serveras kvällsmat. Kanske sitter vi ute vid en lägereld eller inne vid spisens värme i stor-Yllehyddan. I samband med maten delar vi dagens upplevelser under lättsamma former.
 
Fredag 31/5:
07:00 - 8:30. Vägledd meditation följd av dynamisk hathayoga.
8:30 Gemensam frukost i storhyddan.
Ca 10:00. Vi inleder med en "mindul walk" medans vandringen går mot Vaxsjön, invid Frostavallen. På vägen passerar vi flera natursköna platser och tar några kortare stopp. Framme vid sjön serveras lunch i det fria följt av en stunds kontemplation för att smälta maten. Vill du ta ett dopp så välkomnar flytbryggorna dig till vattnet precis invid.  Eller väl så skönt, att sitta ner på strandkanten och ta in omgivningen. När vi är nöjda beger vi oss hem mot lägret. Tid för vila, kontemplation och kanske en dusch.
 
Ca 16:30
Avslappnande yinyoga och därefter kvällsmat. Efter maten samlas vi i storhyddan för musikalisk överraskning.  Någon gång längs kvällen delar vi alldeles säkert även denna dagens upplevelser, antingen spontant eller i en lite mer ”ordnad cirkel”.
 
Lördag 1/6:
07:00 - 8:30. Vägledd meditation följd av dynamisk hathayoga.
Därefter frukost.
Ca 10:00. Vi beger oss åter mot Höör och tar inledningsvis en outforskad väg som bjuder oss på nya naturupplevelser.
Ca 14:00. Vi är tillbaks där vi startade. Kort samling i cirkel för att summera våra upplevelser innan våra vägar skiljs åt för den här gången.
 
PRIS: 3950 kr inkl. moms/person
 
I priset ingår:
Två övernattningar i 2 eller 3-delad Yllehydda.
Helpension (2 frukostar, 2 luncher och 2 middagar). Vegetarisk mat (luncher och middagar veganska)
Meditation & yoga enligt program.
Levande musik fredag kväll.
Vandringsguidning.
 
Om du inte vill ta med sänglinne (eller sovsäck) så kan sänglinne hyras för 120 kr (meddela vid bokning).
 
BOKNING
För att säkra din plats behöver du betala in anmälningsavgift på 1000 kr. Denna kan återbetalas (vid eventuell avbokning) fram till senast den 28 februari 2019.
Betala helst via SWISH: Martin Tufvesson 0709-51 44 82. Annars via Bankgiro: 5035-4802, Näsets Yoga & Samtal HB. Uppge namn + ”Nyrup” i specifikationsfältet.
 
SLUTBETALNING
Via faktura som vi skickar dig på mail efter din bokning. Resterande 2950 kr skall vara oss tillhanda senast den 1 april 2019.
 
OBS. Vi lever nära naturen, fria från elektricitet och rinnande vatten från kran. Det finns dock gott om vatten på dunk och värmande kaminer i alla hyddor (vid behov). Komforten i Yllehyddorna är mycket god med sköna mjuka sängar. Mulltoaletterna är fräscha och det finns även enkla duschar i naturen (avskilt) med uppvärmt vatten.
Läs mer om Nyrups Naturhotell på deras egen hemsida

Vandring och Yoga i Marrocko

Yoga och vandringsresa i samarbete med Ecolyx. Vi bor på Kasbah Du Toubkal – ett marockanskt bergshotell med den bästa takterrassutsikten i norra Afrika! Condé Nest Traveller omnämner hotellet som ett av världens bästa "Mountain retreat" och det är precis vad det är. Faktum är att utsikten är så spektakulär att det är föga förvånande att Martin Scorsese använde platsen till sin film"Dalai Lama". Dagarna innehåller morgon meditation och yoga, vandring med de Berbiska guiderna, yinyoga, tid för kontemplation och fantastiskt god mat. För mer info och bokning kontakta ecolyx 

loading...

Vandring och yoga på Santiagoleden

Sommaren 2017 arrangerar vi ännu en vandring längs Santiagoleden. Turen börjar i St Jean Pied de Port i södra Frankrike. På första vandringsdagen korsar vi Pyreneerna och går in i Spanien där resten av vandringen sker. Efter sju dagars vandring (16,4 mil) är vi framme vid slutmålet Logrono. Läs mer nedan:

Bilder är från vandringen 2016, fotograf Ulrica Hedlund

Vår vandrings- och yogaresa går längs den berömda pilgrimsleden i norra Spanien. Vandringen börjar i St Jean Pied de Port i södra Frankrike, dit du tar dig på egen hand. Där börjar vi vår gemensamma vandring mot Logrono, ca 16,4 mil därifrån.

Camino de Santiago har under århundrande hjälpt människor från hela världen att öppna upp för såväl yttre som inre upplevelser. Vi guidar dig och gruppen på alla plan inkluderat; morgonyoga, vandring, boende och middag. Innan middagen på kvällarna har vi en gemensam samling med möjlighet att dela dagens upplevelser.

St Jean Pied de Port är en klassisk startpunkt för många pilgrimmer och därifrån tar vi  dig med på sju härliga vandingsdagar in i Spanien i riktning mot Santiago de Compostela. Första dagen går vi över Pyreneerna med fantastiska vyer. Efter en god natts sömn på ett gamalt kloster omgjort till hotell och härbärge fortsätter färden mot mindre byar och samhällen. Vi vandrar på allt från stillsamma stigar till asfalts- och grusvägar. Vi möter storslagen natur och får god tid att landa i oss själva. Terängen är varierad och emellanåt relativt kuperad. Vi går också genom vackra städer som exempelvis Pamplona.  Efter sju dagars vandring är vi framme i Logrono där vi avslutar och summerar våra upplevelser.

Du behöver ha normal fysik för att klara vandringen. Vi bär med oss vår egen packning i en relativit lätt ryggsäck (ca 7 kg). Vi kommer att ge detaljerad information om vad som är lämpligt att ta med sig. Skulle någon skada sig eller på annat sätt få svårigheter så finns möjlighet att till rimligt kostnad skicka sin packning med budtaxi till kvällens destination. Det går även till nöds att själv åka taxi eller buss någon sträcka. Man bekostar själv dessa transporter. 
 


Tid: 
Vandringsdagarna är: 19-25 juni 2017. (7 vandringsdagar, 8 övernattningar)
Samling i St Jean den 18/6 på eftermiddagen. Egen hemfärd ifrån Logrono den 26/6

Sträcka/dag: ca 20-28 km

Pris: 7900 kr/person inklusive moms

Ingår: Guidning, Morgonyoga, Em yoga, Kvällssamling, 8 övernattningar i flerbäddsrum, Frukost, Middag

Ingår inte: Resa till och från start/slutmål i Frankrike/Spanien, Ev. försäkring, Lunch

Antal deltagare: Minst 7, max 12

Infoträff: Söndag 5/2-2017 kl 15-17

Anmälan och frågor till: martin@nasetsyogasamtal.se Telefon: 0709-51 44 82

Bokningsvillkor:
1000 kr för bokning av plats. Mer detaljerade bokningsvillkor kommer inom kort.